С две победи и една загуба стартира сезона женският отбор на СКТМ „Асарел-Медет“

Успешно стартираха сезона тенисистките от СКТМ „Асарел –Медет“ през този уикенд в морската столица Варна, където се проведе първият етап от държавния отборен шампионат за мъже и жени.


Ненка Тушлекова, Елица Замфировва и Анелия Карова завършиха първия състезателен ден с актив от две победи срещу отборите на „Стоянстрой“ – Пловдив и НСА – София, съответно с резултат 4:0 и 4:2.
Третата и последна среща изправи нашите момичета срещу познатия съперник от „Дунав“ – Русе, който ги отстрани миналата година на крачка от финала. Двубоят продължи повече от три часа и беше изпълнена с много обрати, като в крайна сметка се стигна до резултат 3:3. В последната среща една срещу друга се изправиха Ненка Тушлекова и Михаела Димова. Мачът започна повече от обещаващо с 2:0 гейма за Тушлекова, но след инфарктен обрат и страхотна игра от двете състезателки срещата бе затворена с 3:2 в полза на Димова.
Мениджърът на отбора Иван Александров сподели, че е доволен от играта и представянето на женския състав, но липсата на късмет е причината панагюрки да не се завърнат с пълен актив от три победи.
Играещият треньор Анелия Карова също е обнадеждена след старта на Висшата лига, като според нея най-важното е отборът да се мобилизира за предстоящия втори кръг на 3-4 ноември, на който Панагюрище ще бъде домакин. „Изключително важно е да се съберем, за да изиграем максимално добре оставащите ни четири мача и да осигурим класирането си в първата финална четворка. Едва след това можем да мислим за предстоящата битка за медалите“, каза Карова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn