С изложба- базар приключи проект “Младежко ателие по керамика” на Сдружение „Филигран“

С изложба- базар в първия ден на есента- 23 септември, на площад “20 април” приключи проект “Младежко ателие по керамика” на Сдружение „Филигран“, финансиран по направление „Младежки дейности” 2023 от Община Панагюрище.

Проектът се реализира в продължение на 3 месеца. В него се включиха 30 деца и младежи на възраст от 7 до 29г. Ръководител на проекта е Пепа Машева, гост – лектор Ани Йончева.

Успяхме да осъществим идеята за една смислена , креативна и вълнуваща лятна ваканция. За развиване на творческите умения. Утвърждаване на местните традиции, натрупване на знания за занаятите в родния край в миналото и днес. Развитие на въображение и фантазия. Повишаване нивото на художествена култура. Младежите, които взеха участие в ателието имат разнородни таланти, много си забавлявахме заедно, пяхме, гряхме, свирихме , докоснахме се до различни култури“, сподели ръководителят на проекта, художничката Пепа Машева.

 

За да усетят гостите този дух в ателието, в съботния ден на централния панагюрски площад поздрав отправиха Евгения Ангелова и Стоил Узунов, танц на хамстера изпълни Христина Георгиева.

Многобройните посетители на атрактивния базар имаха възможност да си изберат от артикулите, изработени от участниците в “Младежко ателие по керамика”, като цената всеки определяше сам, а сумата се поставяше в керамично гърне за дарения.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn