С инициативата „ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ“ ще бъдат подпомогнати нуждаещи се пенсионери

 

Българският Червен кръст се присъедини към Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България  Мая Манолова.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери, които ще могат да пазаруват храни в 5 000 магазина в цялата страна.

Със SMS на кратък номер 1255 за всички мобилни оператори, на стойност 1 лев, освободен от ДДС, всеки може да подпомогне каузата. Средства се набират и по банкова сметка в СИБАНК, разкрита за целите на кампанията, с титуляр Български Червен кръст /IBAN: BG03BUIB98885029906100, Банков код: BUIBBGSF/.

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна. Набраните средства ще бъдат разпределяни от специално сформиран за целта обществен съвет.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn