С камбанен звън и молитва Панагюрище подкрепя българските медици

Камбаните на двете църкви в Панагюрище „Св. Въведение Богородично“ и „Св.Георги Победоносец” за втора вечер, от 21:00 часа, биха в продължение на 15 минути в подкрепа на българските лекари, които се борят с коронавируса.

По призив, отправен от Негово високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай на 16 март , всички църковни камбани в Пловдивска епархия ще бият в подкрепа на родните медици, всеки ден до края на месец март, от 21 до 21:15 часа.

Митрополитът прикани всички православни християни в същия часови диапозон – независимо дали са си по домовете или са на работа, да казват Господнята молитва „Отче наш“.

„Времето на всеобщото бедствие, което Господ допуска и което съвпада с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в духовен план. Нека то да бъде за нас време на покаяние и смирение. Но не и на униние, на страх, на малодушие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на смъртта, и здравето, и болестта – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и човека.

Да не забравяме Господните слова:

„Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя“. (Ин. 14:13-14; Мaт. 21:22)“, казва още митрополит Николай в своя призив, публикуван в официалния сайт на Св. Синод

 

Църквата „Св. Въведение Богородично“ – 17 март 2020 г.

 

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn