С мерки за сигурност панагюрската библиотека отвори врати за читатели

След два месеца извънредно положение Общинска библиотека „Стоян Дринов” отвори врати за читатели на 18 май. Достъпът е при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

В помещенията се прави задължителна дезинфекция, всички служители в библиотеката имат индивидуални средства за защита. Маските са задължителни и за посетителите.

В залите за обслужване се допускат по двама, като престоят на читатели е ограничен до 15 минути, могат да бъдат заети до 3 книги.

Върнатите книги и библиотечни документи се оставят под 72-часова карантина.

„Много ни липсваше възможността да посещаваме библиотеката, вече търсехме книги от приятели и частни библиотеки, и щом отвориха побързахме да дойдем, да си вземем книги”, сподели Цветана Чопаринова, редовна читателка на панагюрската библиотека.

„В момента сме отворили заемните за деца възрастни, читалнята за възрастни ще работи за читатели и потребители на информация от 1 юни”, каза директорът на книжния храм Стефан Рапонджиев и допълни: „Детската читалня ще остане затворена до назначаването на библиотекар на мястото на напусналата ни колежка”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn