С множество интересни инициативи дриновци отбелязаха Световния ден на водата

И тази година учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ отбелязаха Световния ден на водата с множество интересни инициативи, съобщиха от школото.
На 21 март под ръководството на г-жа Шишкова третокласниците се запознаха нагледно с черноморските държави, с биоразнообразието и особеностите на Черно море, както и опасностите, пред които е изправено. Изработиха и триизмерна карта на Черно море по проект „Черноморска кутия“, който се осъществява като част от партньорството „Всяка капка вода е от значение“ между UNDP и Кока Кола. Изпълнява се в Турция, Русия, Грузия, Украйна, Румъния и България, с финансовата подкрепа на UNDP.
В същия ден учениците с помощта на г-жа Пепа Машева в часовете по изобразително изкуство се включиха в създаването на пъзел – водопад с послания за опазване на българското водно богатство. По-късно посланията бяха залепени върху стените на стълбището от първия до четвъртия етаж.

dr voda3
Участие в инициативата взеха и членовете на клуб „Млад еколог“, с ръководител г-жа Мария Игнатова, които върху централната колона на втория етаж създадоха „Воден стълб“ с послания за опазване на природното богатство – водата.

dr voda1
Със свои рисунки по темата се включиха и членовете на клуб „Гражданско образование“, с ръководител – г-жа Н. Ралчева. Те създадоха и табла с интересни факти за водата, като обърнаха специално внимание на река Луда Яна.
С много положителни емоции премина и 22 март. Инициативите продължиха с раздаване на брошури на учениците от начален курс по случай 22 март – Световния ден на водата. Те бяха изработени по проект „Твоят час“ от членовете на клуб „Млад еколог“.

dr voda2

Целта на инициативата бе учениците и техните родители да се включат активно в пестенето на водата – един от най-важните природни дарове.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn