С нова визия посрещна родители и деца и ДГ „Райна Княгиня“ – филиал

На 9 октомври 2018 година, отвори врати и Детска градина „Райна Княгиня“ – филиал, напълно обновена по проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“.

Директорът на Детска градина „Райна Княгиня“ – филиал г-жа Татяна Костадинова благодари на ръководството на Община Панагюрище за напълно обновената в рамките на проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“ съвременна, модерна и красива учебна база, на екипа за всеотдайността при обзавеждането на базата, на родителите за търпението.

Приветствие към целия екип на детската градина, към всички родители и деца отправи кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки.

„Не мога да не бъда горд от факта, че панагюрските деца прекрачват прага на поредната обновена детска градина. Не сме жалили нито средства, нито труд и време, за да създадем най-добрите условия за нашите деца – модерна, здравословна образователна инфраструктура, с ново обзавеждане и оборудване.“, каза в обръщението си г-н Белишки и благодари на заместник–кмета г-жа Галина Матанова за високите стандарти, които е търсила във всеки детайл. Благодари и на родителите и на екипа на детската градина за проявеното разбиране и търпение, и пожела детското заведение да бъде винаги пълно с деца.

Като „проект мечта“ определи реализирания в сферата на образованието най-мащабен за последните години проект заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова. Тя каза, че „Предучилищното образование в община Панагюрище е с доказани достойнства и иновативни практики и вярвам, че напълно обновената образователна институция ще вдъхнови и подкрепи стремежа на екипа да търси и достига най-доброто в полза на децата на Панагюрище.“ Г-жа Матанова пожела на родителите днешната позитивна енергия да превърнат в активност и в споделеност и заедно с екипа да пишат историята на детското заведение.

По стар български обичай заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова плисна менче с вода и здравец и пожела „На добър час!“ през учебната година.

В Детска градина „Райна Княгиня“ – филиал са изпълнени следните видове СМР: цялостна подмяна на съществуваща дървена дограма с нова PVC, подмяна на вътрешни врати с алуминиеви, фасадна топлоизолация и нова мазилка, подпокривна топлоизолация, подмяна на настилки с нови антибактериални износоустойчиви, подмяна на настилка по тераси и стълби, основен ремонт на санитарни възли, умивални и офиси, кухня и складове, цялостно шпакловане и боядисване на вътрешни стени, подмяна на електрическа система, водна и канализационна инсталация, подмяна на отоплителна инсталация и котел, слънчеви колектори.

Детска градина „Райна Княгиня“ – филиал е обзаведена с нови легла с антибактериални дюшеци, нови детски масички, столчета, гардероби, учителско бюро, нови шкафове и пейки за физкултурен салон.

Детската градина е оборудвана с нова професионална перално-центрофугална машина, професионална сушилна машина, професионален гладачен каландър, професионален електрически котлон с 6 плочи, готварски конвектомат с капацитет 4 тави, професионална съдомиялна машина, професионален хладилен шкаф.

Предстои и официална церемония по откриване на обекта.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn