С „Парад на знанието” бончевци показаха , че „В живота науката е видело”

Тържественото отбелязване на 180 – годишнината от създаването на първото светско училище в Панагюрище, чийто правоприемник е СУ „Нешо Бончев“, както и рождението на великия наш съгражданин и патрон на училището Нешо Бончев в зала „Арена Асарел” на 28 март, премина под формата на „Парад на знанието”.

 

В рамките на един учебен час, 9 творчески работилници посрещнаха 9 отбора участници, които се състезаваха на олимпийския принцип и показаха своите знания и умения.

Състезателите редиха пъзели с възрожденски къщи и български народни носии, играха забавен „Брейнбокс”, попаднаха в света на приказките, решаваха забавни математически задачи, управляваха робот, участваха в интересни химични опити.

В „Място за доброглед” ги посрещаха ученици, облечени с възрожденски дрехи- Нешо Бончев и сестра му – Ана, а в работилницата „Изкуства” оживяваха картини на известни художници. Имаше демонстрация на различни спортни дисциплини.

След приключване на дейностите в творческите работилници отборите подредиха пъзел с мисълта на своя патрон Нешо Бончев: „В живота науката е видело”.

За бончевци от всички поколения знанието винаги е било и продължава да бъде свобода, цената за постигането на която и днес доказват, че са готови да платят – въпреки бремето, въпреки времето…Защото тя е ключът към успеха в света, който им дава тяхното родно училище.

На финала бончевци изпълниха песента „Нека бъде светлина” и заедно духнаха свещичките на празничната торта за юбилея на любимото школо.

 

Още снимки от събитието можете да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn