С песен възпяха любовта младите таланти от школата по поп и джаз пеене към ЦПЛР-Панагюрище

В деня на виното и любовта, 14-ти февруари, младите таланти от школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” към ЦПЛР-Панагюрище, с ръководители Нона Немигенчева и Пепа Филина представиха своята продукция под надслов „Любовта в музиката”.

В духа на празника гостите бяха посрещани с малка валентинка.

На празнично украсената сцената в камерната зала на Театър Дом-паметник, на фона на ефектна презентация прозвучаха едни от най-хубавите песни, посветени на любовта във всичките и форми, любовта без която не можем. Публиката бурно аплодираше изпълнителите.

След малките таланти, микрофона взе Веселина Зумпалова-Ралчева, музикант, ученичка на г-жа Немигенчева, дъщеря на патрона на школата Евгений Зумпалов. След като изпълни песента си, Ралчева сподели с децата една тайна:„Веднъж заразен от любовта към музиката, тя остава в сърцето на човек завинаги. Тази любов ще бъде винаги с вас, в някои случаи вдъхновяваща, в други спасяваща душите ви, но вие никога няма да бъдете сами. Затова вие сте благословени!”.

В музикалната палитра се включи и една от майките на малките таланти- Ирина Гочева.

Директорът на ЦПЛР-Панагюрище Недялка Наплатанова благодари на децата за прекрасния концерт, изпълнил сърцата на публиката с много радост, любов и пролетно настроение в студения февруарски ден. „Зад този талант стои труда винаги труда на един педагог, който открива този талант, помага му да се развие , да покаже своята красота”, каза Наплатанова и отправи искрени благодарности към музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина, като ги поздрави тяхното търпение и професионализъм.

Изпълнители и публика заедно изпълниха песента „Здравей, как си приятелю”, а финал на вечерта, изпълнена с любов и музика постави песента „Дано”:

„Ако до всяко добро същество застане поне още едно, ех, ще започне такъв живот, че само си викам „Дано“.

„Справихте се отлично!”, възкликна с присъщата си емоциионалност г-жа Немигенчева.

За малките таланти имаше подготвена вкусна почерпка, подредена на украсена в духа на романтичния празник маса.

Повече снимки от концерта ще откриете на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn