С петиция предлагат Никола Белишки за президент

С нарочна петиция панагюрци предлагат издигането на кмета Никола Белишки за кандидат-президент от ГЕРБ. Петицията вече набира скорост в социалните мрежи.
Ето текста към нея:
„Г-н Борисов,
Преди броени дни българският народ стана свидетел на уникално събитие. Във времето, когато доверието на българина в българските политици е по-нищожно от всякога, един кадър на партия ГЕРБ успя да смае и очарова хората със смелостта си и способността да говори истината ясно, без увъртания и без страх. Речта, която кметът на град Панагюрище, г-н Никола Белишки произнесе на честването на годишнината от Априлското въстание, възроди надеждата на много хора, че сред политическата класа все пак има родолюбци, хора, които поставят достойнството и независимостта на България над личния интерес.
Фактът, че това действие беше на човек от партия ГЕРБ, е възможност, която не бива да изпускате. Пламенната реч на г-н Белишки, който говори с куража и патриотизма на хора като Тодор Каблешков, като Георги Бенковски – хората, които спечелиха сърцата на дедите ни и ги убедиха, че си струва да рискуват дори и собствения си живот в името на свободата и бъдещето на България, се открои ярко на фона на речта на настоящия президент на републиката г-н Плевнелиев.
През 2016 г. предстоят президентски избори. За никого не е тайна, че по множество причини г-н Плевнелиев вече няма доверието на толкова много хора, колкото гласуваха за него през 2011 г. И тогава, и догодина няма съмнение, че именно човекът, на когото Вие гласувате доверие, ще бъде с най-големи шансове да оглави президентската институция и да представлява България пред световния елит.
Подписваме тази петиция с призив да издигнете кандидатурата на г-н Никола Белишки като кандидатура на партия ГЕРБ за президентските избори през 2016 г.“

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn