С подкрепата на Фондация „Лъчезар Цоцорков“ ще бъде реновирана експозицията в „Хаджи-Димитрова- синя къща“ в гр. Панагюрище

С подкрепата на Фондация „Лъчезар Цоцорков“,  предстои реновиране на експозиция за посетители в „Хаджи-Димитрова- синя къща“ в гр. Панагюрище, съобщи директорът на Исторически музей-Панагюрище доц.д-р Атанас Шопов. Това ще се осъществи чрез реализация на проект „ТЕКУЩ РЕМОНТ И ОБНОВЯВАНЕ НА ЕКСПОЗИЦИЯТА В ХАДЖИ-ДИМИТРОВА – СИНЯ КЪЩА“. В момента проектът е в първа /начална/ фаза. Тя включва изработване на ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ ЗА ТЕКУЩ РЕМОНТ НА „ХАДЖИ-ДИМИТРОВА – СИНЯ КЪЩА“. Проектът ще се изпълнява на няколко етапа. Крайният срок е м. април 2022 г. Крайната цел на проекта е изготвяне и откриване на експозиция в „Хаджи-Димитрова къща – синя“, която е съставна част от Комплекса на Исторически музей – Панагюрище. Експозицията ще е акцент върху историческата и художествена стойност на артефактите, свързани с периода XIX в. и първата половина на XX в.

„С обновяването на експозицията се надяваме да привличаме туристи в Исторически музей-Панагюрище трайно и устойчиво във времето.“, сподели доц .Шопов.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn