С празничен концерт НЧ “Искра-1872“, село Попинци отбеляза Деня на народните будители и 60 години от създаването на Женска певческа група в читалището

В навечерието на първи ноември, НЧ “Искра-1872“, село Попинци организира празничен концерт под надслов „Слава вам, Будители“, посветен на Деня на народните будители и 60 години от създаването на Женска певческа група в читалището. Първи на сцената се изявиха учениците от ОУ „Отец Паисий“ и малчуганите от  Детска градина „Яна”. Стихотворението „Родна реч” рецитира малката Моника Терзийска, а учителите, присъстващи на концерта получиха в дар красиви цветя.

dsc05732 dsc05736dsc05727dsc05721

След най-малките жители на селото, с песен читалищната зала огласиха женската и мъжката певчески групи , с ръководител Иван Чардаков и корепетитор Цанко Ненков. Публиката бурно аплодира соловите изпълнения на Злата Карабойчева, носителка на златен медал от XI Национален фолклорен фестивал в с. Невестино.

dsc05761dsc05754dsc05758

Юбилярите получиха поздравителни адреси от името на ръководство на НЧ “Искра-1872“, село Попинци и ръководителят на ПФТС”Тангра” Мария Терзийска.Гостите на празничния концерт от НЧ „Н.Й. Вапцаров-1927“, село Бъта  също поздравиха самодейците за тяхната годишнина с хубави пожелания, песен и танц. На сцената  прозвучаха изпълнения на Виктория Манева и Десислава Кичукова . Красотата на българския фолклор  разкриха момчетата и момичетата от ТС”Бътава”, с ръководител и хореограф Мария Бензарова.

p1220393

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn