С признателност, слово и стръкче цвете с. Попинци отбеляза тържествено националния празник на Република България и 141 годишнина от Освобождението от турско робство

Тържественото честване на националния празник в Попинци започна в 11:00 часа пред сградата на читалище „Искра-1872”, съобщи секретарят на местното читалище Донка Шопова.

С празнично шествие и под звуците на възрожденски песни бяха положени венци и цветя  пред бюст-паметника на Петър Тодоров Чардаков – съратник на Васил Левски и делегат от Попинци в Първото Велико Общо събрание в местността Оборище през 1876 година.

 

След това шествието продължи до паметника на загиналите за свободата на България, където  тържествено с  художествена програма с участието на ученици от Основно училище „Отец Паисий” бе почетена  141-та годишнина от Освобождението.

В знак на признателност към стотиците хиляди загинали за свободата на България бяха поднесени венци и цветя от Народно читалище „Искра-1872”, Основно училище „Отец Паисий”, Сдружение „На орището”, Пенсионерско дружество „Горана” и граждани.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn