С приказно пътешествие стартира „Националната седмица на четенето” в библиотеката на НЧ”Искра-1872”, с. Попинци

С приятно музикално забавление, днес 22-ри октомври стартира „Националната седмица на четенето” в библиотеката на НЧ”Искра-1872”, с. Попинци.

Елена Деянова представи своята авторска музикална приказка „Медунко”, в приятната обстановка на Детския отдел в читалищната библиотека, сред децата от ДГ”Яна”.

„Тази приказка може само да се прочете, но може и да се изпее и изиграе с гласа и цвета на всички горски животинчета, цветя и буболечета, които населяват Голямата гора”, така започна своята приказка авторката. Като истински приказен разказвач, тя поведе децата по горските пътечки на книжката, където заедно се срещаха и се запознаваха с приказните герои: Мама Меца и Медунко, Птиците, Кълвачите, Ежко, Медените капки, Цветята, Щурчето, Буболечките и Горските зверчета. И така, сред цветя, деца и книжки, сякаш приказката оживя в любопитните детските очички.

В края на приказното пътешествие, децата, подкрепяни от своите учители, благодариха на авторката Елена Деянова със стихчета и песнички, научени в детската градина.

За екипът на читалищната библиотека в село Попинци, днес беше един истински приказен празник. Инициативите, включени в „Националната седмица на четенето” продължават на 23 и 24 октомври с учениците от ОУ”Отец Паисий”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn