„С пръчка в гората, вместо с таблет в ръката“ е мотото и на втората група от ПГИТМТ, която летува в Банско по НП „Отново заедно“

„С пръчка в гората, вместо с таблет в ръката“, това е мотото и на втората група от ПГИТМТ, която 22 до 27 август летува в гр. Банско. Почивката за учениците е напълно безплатна и се осигурява от Министерството на образованието по НП „Отново заедно“.

Групата е от 30 ученици, техни ръководители са инж. Магдалена Гоешкова и г-жа Пенка Цвяткова. В първия ден те осъществиха пешеходна екскурзия из Банско, посетиха Историческия и културен център.

Във втория ден организираха поход до Байкушевата мура в Пирин, най-старото иглолистно дърво в България, и едно от най-старите дървета в света. Байкушева мура е на повече от 1 300 години. Туристическият им преход продължи към Бъндеришка поляна, проведоха и ролеви игри.

Припомняме, че група от 22 ученици от Професионалната гимназия беше на петдневен летен лагер в гр.Банско в края на месец юли. Участници в програмата бяха гимназисти от 8- ми и 9- ти клас, подбрани след предварително определени критерии. Ръководители на групата бяха техните преподаватели г- жа Мария Куртакова и г- жа Соня Димитрова.

Летуващите съчетават прохладата на планината с луксозния спа център в четиризвездния хотел, в който са отседнали. Целодневно за учениците е подсигурена богата културна и развлекателна програма- Арт и СТЕМ занимания, походи, посещение на музеи, допълнителни екскурзии. За доброто вечерно настроение се организират лятно кино, дискотеки, хоротеки, тематични партита.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn