С разнообразни дейности и инициативи в ОУ”Проф. Марин Дринов” почетоха своя патрон

Наситена с разнообразни дейности и инициативи премина седмицата, посветена на патрона на Основно училище” Проф. Марин Дринов”, съобщиха от школото. Много емоции предизвика откриването на седмицата. Всички ученици запяха химна на училището и с удоволствие се включиха в общоучилищното хоро.

dr-horo

Във фоайето на училището бе открита изложба „Разкази в снимки“, създадени от ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“ и ЦНСТ гр. Пловдив по време на Лятна театрална академия в с. Широка лъка.

На 18 октомври се проведе интегриран урок по история и цивилизация, география и икономика, музика, изобразително изкуство и информационни технологии на тема „По стъпките на Професора“. Урокът беше подготвен от учениците, изучаващи музика и история и цивилизация в СИП и учителите Стоянка Чернирадева, Иванка Тодева, Пепа Филина, Пепа Машева и Лазарина Николова.

dr2dr3-masheva

Изключително вълнуваща беше срещата с доц. д-р Атанас Шопов – директор на Исторически музей гр. Панагюрище на тема „Просветното дело на Марин Дринов в Княжество България“.

dr-shopov

На 20 октомври ученици участваха в тържествената церемония по връчване на поименна студентска стипендия „Проф. Марин Дринов”, учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД. Всички ученици и учители се включиха в празничното шествие и поднасянето на цветя на паметника на проф. Марин Дринов. Талантливите дриновци проявиха своя талант в пътуваща изложба „Пъстър свят“.

dr-izlojba

На 21 и 22 октомври за 48-ми пореден път се проведе среща на дриновските училища в гр. Кюстендил.

dr-futekovadr-ekip

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn