С тържествен водосвет отбелязаха 24-та годишнина от създаването на Областна администрация Пазарджик

С тържествен водосвет, отслужен от архиерейския наместник на пазарджишка духовна околия протойерей Боян Кочев днес бе отбелязана 24-та годишнина от създаването на област Пазарджик и Областна администрация Пазарджик. На церемонията присъстваха 12 областни управители и служителите на администрацията.

Настоящият областен управител Трендафил Величков благодари на своите предшественици и на служителите на Областна администрация за добрата работа през годините. Той поздрави всички за приемствеността и усилията, които полагат в служба на държавата.

Щастлив съм, че днес можем да споделим 24-та годишнина на Областна администрация с почти всички колеги, които са били областни управители през годините. Това са хора от целия политически спектър, които знаят колко трудно е в едно управление да намериш баланса между местната и централната власт. Благодаря, че сме тук водени от една идея – да покажем, че нашата област, обществото и държавата могат да бъдат силни само ако сме заедно. Благодаря ви, че като успели хора и доказани професионалисти, вие сте и активни общественици, работещи за просперитета на нашата област, каза по време на церемонията Трендафил Величков и допълни в заключение, че най-добрият патриот е този, който служи на държавата си.

Като първи областен управител д-р Иван Колчаков припомни важни и интересни факти от историята на област Пазарджик, първите дни, трудностите в работата на администрацията и честа да бъде първи областен управител след създаването на 28-те области в България през 1999 г.

Трендафил Величков връчи специални отличия, подписани от 12-те областни управители на експертите Иван Тилев, Боян Мавров, инж. Дарина Кочмаларска, Гергана Калоянова и Любов Тренкова. Всички те са служители на Областна администрация в Пазарджик от създаването и до днес.

С Указ № 1 от 05.01.1999 г. се утвърждават границите на област Пазарджик. За административен център на областта е определен град Пазарджик. На 01.02.1999 г. е назначен първият областен управител, чиято дейност се подпомага от Областна администрация.

 

На тържествената церемония присъстваха 11 бивши областни управители – д-р Иван Колчаков, Иван Димитров, Ангел Чолаков, Георги Петърнейчев, д-р Дончо Баксанов, Ваня Минкова, Гинче Караминова, Златко Митрев, Йордан Кожухаров, Иван Васев и Андрей Гечев.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn