С тържествен концерт и празнично шествие Панагюрище ще отбележи 24 май

24 май е символ на достойнство, традиция и духовност, а ежегодното тържествено отбелязване на празника в Панагюрище е почит и вдъхновение към минало, настояще и бъдеще.

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на 23 май /четвъртък/, от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник ще се състои Празничен концерт.

По традиция концертът ще започне с церемония по връчване на ежегодните почетни отличия  на Община Панагюрище „Учител на година“, „Творец на годината”, „Творец на Панагюрище“ и значката „Златен ритон”. В концерта ще вземат участие изявени млади таланти от Панагюрище

На 22 май /сряда/ от 12:00 часа в ресторант-градина „Бонжур“ празнична среща-обяд ще събере заедно учители-ветерани, културни дейци и ръководството на Община Панагюрище.

На 24 май от 10:00 часа, на площад „20 април” ще започне празничното шествие на образователните и културните институции.

След това ще последват изпълнения на Духов оркестър „Делчо Радивчев“ към НЧ „Виделина-1865“.

В отделните населени места на територията на община Панагюрище на 24 май от читалищата по места се организират следните изяви:

11:00 часа, село Поибрене

Шествие до паметника на свещеник Недельо Иванов

18:00 часа, село Баня

Вечер, посветена на училищното дело, и откриване на изложба

18:00 часа, село Левски

Празнична програма в читалището.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn