С тържествен спектакъл ПГИТМТ отбеляза 10-годишнината от обединението на трите професионални гимназии в Панагюрище

С интересни събития Професионална гимназия по индустриални технологии мениджмънт и туризъм отбеляза 10-годишнината от обединението на трите професионални гимназии в Панагюрище. Кулминацията на честването бе на 18 април, в Театър Дом-паметник, където преподаватели и възпитаници на професионалната гимназия представиха тържествения спектакъл „Държавата, в която искам да живея“.

Празничната вечер започна с посрещане на училищното знаме.

Приветствие отправи директорът на професионалната гимназия инж. Лушка Апостолова. В словото си тя направи равносметка, според която през изминалите години придобили средно образование в ПГИТМТ са 937 ученици. Възродили са се стари специалности като минна електромеханика, обогатяване, добив на полезни изкопаеми и са се въвели нови- автотранспортна и пътностроителна техника и мехатроника. Училището е първото в страната, въвело дуалната система на обучение на регионален принцип, с което много се гордеят.

Пожелавам на всички много здраве, творческо вдъхновение, сили и упоритост за преодоляване на трудностите, които ще се изправят пред нас. Нека училището го има и след нас!”, каза директорът Апостолова.

Поздрав отправи кметът на община Панагюрище Никола Белишки. „Пазете вашето училище, защото бъдещето  в него! Знаете, че каквото и да се случва, в живота на хората трябват техници, специалисти, от които ние имаме нужда всеки ден”, призова учениците градоначалникът. На учителите той пожела здраве и здрави нерви.

Кметът връчи в дар на рождениците лаптоп в помощ на учебния процес и декларира готовността на община Панагюрище за подкрепа.

Дора Дулчева, старши експерт по математика и информатика в РУО-Пазарджик също поздрави учители и ученици за празника.

До 01.09.2009 год. в гр. Панагюрище съществуват три Професионални гимназии – ПТГ „Инж. Никола Белопитов”, ПГЛП „Райна Княгиня” и СПГ „Атанас Буров”. През учебната 2009/2010 година трите гимназии се преобразуваха чрез сливане в една Професионална гимназия по техника, лека промишленост и стопанско управление.

В наши дни Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм е единственото професионално училище в региона на Панагюрище и едно от най-големите в област Пазарджик.

Концентрирайки най-доброто от миналото, ПГИТМТ адекватно и гъвкаво отговаря на нуждите на бизнеса в общината и областта, в условията на изключително динамични икономически и социални условия.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn