С усмивки и песни откриха учебната година в Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище

В деня на музиката и поезията – 1 октомври, тържествено бе открита новата учебна година в Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Деца, учители и родители изпълниха празнично украсения двор на центъра. Имаше много настроение, усмивки и цветя за любимите преподаватели.

Прозвучаха песни в изпълнение на талантливите възпитаници на музикалните педагози в Школата по изкуства „Евгений Зумпалов“ при ЦПЛР-Панагюрище Нона Немигенчева, Пепа Филина и Величка Маслева- Габриела Спасова , Нели Ефтимова, Деница Панчовска, Евгения Ангелова, Лора Коруджиева, Надежда Ковачева, Кристина Гочева и ВГ“Звънче“, с ръководител Стефка Стефанова. Тихият октомврийски дъждец сякаш акомпанираше на младите таланти.

Добре дошли в най-голямото училище за свободното време! Добре дошли в най- голямата школа за таланти“, така приветства присъстващите директорът на Центъра Недялка Наплатанова „Това е училище на любимия избор, без неизвинени отсъствия, в което децата идват по собствено желание и много често остават до завършване на средното си образование. Тук те намират своето хоби, което много често се превръща и в професия за цял живот. Нашите възпитаници са носители на престижни национални и международни награди и отличия, което е атестация за професионализма на педагозите, които работят тук“, каза Наплатанова. Тя пожела на всички здраве, успешна и ползотворна година и по стара българска традиция плисна менче с вода и здравец.

През новата учебна година в ЦПЛР-Панагюрище ще се обучават и възпитават около 400 деца и ученици, разпределени в 39 групи по интереси.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“. Разширен репортаж от откриването очаквайте по телевизионно студио „Оборище прим“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn