С футболен турнир бе отбелязан международният ден на Лайънс в ООН

По случай международния ден на Лайънс в ООН – 11 март, Лео клуб с подкрепата на Лайънс клуб-Панагюрище организира футболен турнир, който се проведе на изкуственото игрище при стадион „Орчо войвода”. В турнира взеха участие 6 отбора, а публиката наблюдаваше с интерес срещите и подкрепяше своите фаворити.
DSC08174DSC08180Призовата тройка в крайното класиране оформиха отборите „Сахата“, „Вълците“ и „Colo Colo“. Наградите за тях бяха парични. За първо място – 100 лева, за второ – 60 лева и за трето – 40 лева. Всички участници във футболния турнир получиха грамоти, с пожелание за здраве и спортсменски дух и голяма вкусна торта.
Денят на Лайънс в ООН е ежегоден международен празник с признание за приноса на Лайънс клуб интернешънъл за създаването на ООН и осъществяването на хуманитарните програми на ЮНЕСКО, УНИЦЕФ, ПРООН, СЗО. Лайънс клуб интернешънъл е най-многобройната в света благотворителна организация с 1,4 милиона членове в 205 страни и географски области. В престижната класация на вeстник „Файненшъл Таймс” Международната фондация на Лайънс клубовете е категоризирана като най-ефективната в света организация в реализацията на глобални хуманитарни програми. От 15 години Денят на Лайънс в ООН се чества и в България.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn