С церемонии „Рязане на лента” приключва най-мащабният в сферата на образованието проект в град Панагюрище

На 11 април /четвъртък/ в град Панагюрище ще се проведат официални церемонии „Рязане на лента” и заключителна пресконференция. Събитията са част от най-мащабния проект в сферата на образованието в град Панагюрище – „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“.

Планираните дейности бяха  насочени към обновяване и внедряване на енергоспестяващи мерки в ДГ „Първи юни”, ДГ „Райна Княгиня”, ДГ „Райна Княгиня” –филиал, ДГ „Пролет”, ДГ „Звънче” и благоустрояване на прилежащите площи на училищата.

В резултат на изпълнението на дейностите, сградите на детските градини  и дворните пространства в училищата се обновиха, напълно се промени обликът на образователната инфраструктура в града, конкурентна на европейските стандарти и изисквания.

Създадени бяха пет нови визии на детски градини, като същевременно се запази тяхната уникалност. Осигурена е  модерна, здравословна, функционална образователна среда, с напълно ново оборудване и обзавеждане.

Дворните пространства в училищата се превърнаха в желано място за спорт и отдих, в резултат на реабилитирана настилка, ново спортно и парково оборудване.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn