Таекуондистът Илчо Машев от СК “Один” стана трикратен носител на наградата “Дух и сила”

На 24-ти октомври, в зала “Арена Асарел”, беше връчена за трета година наградата “Дух и сила”, в памет на Кръстьо Тютюнджиев -младши, на изявен спортист от община Панагюрище.

Наградата е посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви– учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги  за развитието на спорта в града. На церемонията присъстваха семейството и приятелите на Кръстьо, както и много спортисти.

В началото на събитието водещата Ваня Костадинова  припомни спортните постижения на Кръстьо Тютюнджиев –младши, като подчерта: „Страстта към спорта в семейство Тютюнджиеви е наследствена и заслужава да бъде предавана на всички млади спортисти в нашия град”.

В определения срок бяха подадени единадесет комплекта документи на кандидати за присъждане на наградата “Дух и сила”. Това бяха младите надежди на българския спорт от община Панагюрище: Божидара Карагьозова- хандбал, Гинка Юрукова- шахмат, Даниел Немски -лека атлетика, Иван Иванов – лека атлетика и футбол, Ивон Димитрова – лека атлетика, Илчо Машев – таекуон-до, кикбокс, Мариела Стоилова-лека атлетика, Мирослава Райчева- таекуон-до, Николета Карабойчева-лека атлетика, Ралица Караколева- лека атлетика, Таня Узунова-лека атлетика.

Георги Тютюнджиев – член на Инициативния комитет обяви носителят на наградата „Дух и Сила” за 2018 година.  За трета година призът получи е таекуондистът Илчо Машев.

Наградата беше връчена от Недялка Тютюнджиева, майка на Кръстьо Тютюнджиев. „Пожелавам ти следващите аплодисменти и овации да бъдат пред многохилядна публика”, пожела Тютюнджиева. Наградата включва грамота и парична сума в размер на 300 лева.

Според регламента, един спортист може да получава наградата три пъти. Ето защо Инициативният комитет благодари на Илчо Машев за участието, за постигнатите високи резултати и го спонсорира допълнително с финансова подкрепа от 100 лева.

„Разумно живей и разумно мечтите си постигай, за да бъдеш щастлив в живота. Успех!”, пожела на Илчо Борислава Тютюнджиева.

За втора година Инициативният комитет връчи награда за най-проспериращ млад атлет. Тази година призът получи Иван Иванов, а наградата връчи Кръстьо Тютюнджиев – старши.

Изключително емоционален бе моментът, в който извън сценария на церемонията, треньорът на Спортен клуб „Таекуон-до-Один“ Желязко Гагов символично връчи на Георги Тютюнджиев – невръчен сертификат на неговия син Кръстьо.

Животът на Кръстьо Тютюнджиев- младши беше изпълнен с много приятели, близки и далечни, но искрени. И тази година извън регламента на наградата част от приятелите му пожелаха да се включат със свои поощрителни награди, който получиха всички спортисти, кандидатствали за наградата „Дух и сила”.

От името на приятелите Радослав Рангелов връчи наградите на единадесетте млади спортисти.

„Много са нещата, с които ще запомня Кръстьо”, каза Рангелов и сподели няколко от тях: „Имайте увереност в себе си, бъдете упорити, защото нещата не стават от днес за утре . Не се страхувайте да губите и се учете от грешките си. Винаги подхождайте с добро и с усмивка, и помагайте безкористно”.

Специални предметни награди на младите спортни надежди връчи и Инициативният комитет.

„Носете ги с чест, млади спортисти. Вярвайте, обичайте и се борете за своите мечти, така както го правеше Кръстьо Тютюнджиев”, пожела Ваня Костадинова, а наградите връчи Недялко Шопов, близък приятел на Кръстьо.

Зад успехите на всеки спортист стоят усилията на неговите треньори, ето защо символични подаръци получиха и треньорите на младите спортисти – Любка Карагьозова, Катя Кроснарова, Христо Костурков и Желязко Гагов.

Водещата на церемонията Ваня Костадинова благодари на дарителите, пожелали да окажат помощ на младите спортисти – Катя Янакиева, Събина Белчева, Недялко Шопов, Панталей Проданов, Кристина Димитрова, Радослав Рангелов, Инес Сопашка, Емануил Раленеков и Лука Галчев, на Николай Немигенчев- рекламна агенция „Раум” и на Иван Нетов, управител на „Арена Асарел” за предоставената възможност, наградата да бъде връчена в тази обстановка, заредена със силата и духа на спорта в Панагюрище.

„Млади момчета и момичета, вярвайте в силите си и в доброто лице на хората около вас. Помнете, че духът в спорта се гради от треньора, а силата от вас. И нека това, което ни остави Кръстьо да ви вдъхне сили и увереност за нови победи“, каза още Ваня Костадинова, като завърши с думите на Кръстьо:

„Не е задължително да успееш от първия път, просто постоянствай и успехът ще те настигне!”

 

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn