Таекуондистът Илчо Машев от СК “Один” е първият носител на наградата “Дух и сила” в памет на Кръстьо Тютюнджиев

На 24-ти октомври, в зала “Арена Асарел”, беше връчена за първа година наградата “Дух и сила”, в памет на Кръстьо Тютюнджиев -младши, на изявен спортист от община Панагюрище.

IMG_0007

„Нашето начало е реализиране на една идея-мечта: да запазим жив спомена за един прекрасен млад човек и за живота му, да споделим мечтите му за съвършенство на дух и сила, да вдъхнем неговия кураж и воля за живот на младите спортисти и така да направим живота около нас по-истински и по-човечен. Това беше неговото кредо, неговият свят и неговата борба. Кръстьо Георгиев Тютюнджиев  вярваше, че човешките възможности са безгранични и всеки, който поиска нещо може да го постигне с воля, спорт и упоритост. Влагаше много любов и уважение и в заниманията с младите огнеборци, и в репетициите на танцовия състав за народни танци, и на стадиона и във фитнес залата, и в състезанията с най-силните мъже на страната, и в интернет пространството, където имаше хиляди последователи и приятели.  Той искаше по-съвършен свят за себе си и се бореше за него”, каза в началото на вечерта водещата на церемонията Ваня Костадинова и благодари на всички уважили събитието.

DSC00751

Церемонията се състоя в навечерието на рождения ден на Кънчо. На 25 октомври той трябваше да празнува своя 30-ти рожден ден.

Наградата бе посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви– учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги  за развитието на спорта в града.

DSC00765

В определения срок бяха подадени пет комплекта документи на кандидати за присъждане на наградата “Дух и сила”. Това бяха младите надежди на българския спорт от община Панагюрище:

Даниел Николаев Немски – лека атлетика; Иван Минков Иванов – лака атлетика; Илчо Божидаров Машев – таекуон-до ITF; Лушка Станчова Кокотанекова – лека атлетика; Мария Стефанова Маслева – хандбал.

IMG_0015

Георги Тютюнджиев – член на Инициативния комитет обяви носителят на наградата „Дух и Сила” за 2017 година. Това е таекуондистът Илчо Машев.

IMG_0019

Наградата беше връчена от Кръстьо Тютюнджиев /старши/ – пръв треньор и наставник на Кръстьо Тютюнджиев-младши. Той е запалил искрата на любовта към спорта не само на внуците си, но и на стотици млади хора от нашия град. С личния си пример, обаяние и коректност той е любим треньор и учител на поколения панагюрци.

DSC00789

Връчвайки наградата на Илчо Машев Тютюнджиев пожела „Бъди като него!”. Паричната награда е в размер на 300 лева.

Животът на Кръстьо Тютюнджиев- младши беше и е изпълнен с приятели – нови и стари, приятелства- близки и далечни, но искрени. Извън регламента на наградата част от приятелите му пожелаха да се включат със своя поощрителна награда.

IMG_0021DSC00780

Савина Белчева връчи наградите на другите четири млади спортисти, по 100 лева във вид на ваучери за спортни стоки.”Кръстьо беше един човек, който когато срещнеш, няма как да останеш безразличен. Аз вярвам, че той продължава да вдъхновява!”, каза с нескрито вълнение Белчева.

IMG_0026

Инициативният комитет реши да връчи и специални тениски на всички кандидати за наградата „Дух и Сила”. На тях е монтирано логото на наградата и думите „WAKE UP and BE AWESOME“ /Събуди се, бъди невероятен!/, които са последният пост на Кръстьо на страницата му „Кръстьо Тютюнджиев – атлет” в интернет. „Носете ги с чест! Вярвайте, обичайте и се борете за своите мечти, така както го правеше Кръстьо Георгиев Тютюнджиев”, пожела Ваня Костадинова.

DSC00787

Тя благодари от името на Инициативния комитет на дарителите: сем. Валери и Елена Петкови – роднини на семейството; Желязко Гагов, Савина Белчева, Недялко Шопов, Панталей Проданов, Николай Немигенчев, както и на домакина Иван Нетов – Управител на зала „Арена-Асарел”.

krastio

Церемонията завърши с думите на Кръстьо Тютюнджиев: ”Не е задължително да успееш още първия път. Просто постоянствай и успехът ще те настигне”.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn