Тази година няма да има тържествено честване на Деня на миньора в с. Панагюрски колонии

„АСАРЕЛ-МЕДЕТ”АД ЩЕ ДАРИ СРЕДСТВАТА, ПРЕДВИДЕНИ ЗА ПРАЗНИЧНИЯ КОНЦЕРТ

 Управителният съвет на „Асарел-Медет” АД реши единствено през тази година Денят на миньора да бъде отбелязан без традиционното честване на празника в с. Панагюрски колонии. Повод за това решение е кончината на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който оглавяваше компанията от 1986 година и ни напусна на 16 май 2017 г. „Вместо с тържество за Деня на миньора, тази година символично ще отбележим фирмения празник със сведени глави в памет на проф. Цоцорков и с дарение на средствата за музикалната програма“, казва ръководството в обръщение до целия екип на предприятието.

Средствата в размер на 25 000 лева, планирани  за ежегодния празничен концерт по случай фирмения празник, ще бъдат дарени за благотворителни инициативи на училищата и читалищата в община Панагюрище. Така ще отдадем дължимото уважение пред паметта на проф. д-р Лъчезар Цоцорков и ще пазим жив завета му да помагаме и даряваме, да бъдем човечни и да обичаме Панагюрище и България, мотивира решението си ръководството на дружеството.

Въпреки че няма да има тържество в с. Панагюрски колонии, другите традиционни инициативи по повод Деня на миньора ще се проведат, както  и досега, включително спортните турнири, номинирането на най-добрите в професията и награждаването на хората с  дългогодишен непрекъснат стаж в „Асарел-Медет” АД.

ОБРЪЩЕНИЕ НА РЪКОВОДСТВОТО  НА „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“АД КЪМ РАБОТЕЩИТЕ В ДРУЖЕСТВОТО

 УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

На 16 май 2017 г. загубихме проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Навършват се 40 дни, откакто ни напусна далновидният мениджър и вдъхновяващ лидер, който оглавяваше „Асарел-Медет“АД от 1986 година досега. Проф. Цоцорков ни завеща вярата, че мечтите могат да се постигнат, когато знаеш как да ги следваш – дръзко, но безкористно. Той остави след себе си хиляди добри дела и стотици нови идеи, които да реализираме. Неговото име и памет ни дават посоката, те ни вдъхновяват, но и ни задължават все така да бъдем отговорни, мислещи и можещи, да бъдем добри и човечни.

Проф. д-р Лъчезар Цоцорков казваше, че всички ние – работещите в „Асарел-Медет“АД, сме като едно голямо, сплотено и силно семейство. Семейство, което заедно може да успява, но и винаги се подкрепя в трудни моменти. Сега, когато нашето асарелско семейство скърби, не е време за празнуване по обичайния начин. Затова, вместо с концерт за Деня на миньора, тази година символично ще отбележим фирмения празник със сведени глави в памет на проф. Цоцорков и с дарение на средствата за музикалната програма.

Управителният съвет на „Асарел-Медет” АД реши единствено през тази година Денят на миньора да бъде отбелязан без традиционното тържество в с. Панагюрски колонии. Средствата за концерта в размер на 25 000 лева ще бъдат дарени за благотворителни инициативи на всички училища и читалища в община Панагюрище. Така ще отдадем дължимото уважение пред паметта на проф. Цоцорков и ще пазим жив завета му да помагаме и даряваме, да бъдем човечни и да обичаме Панагюрище и България.

Въпреки че няма да има празничен концерт, другите традиционни инициативи по повод Деня на миньора ще се състоят, както досега, включително спортните турнири, номинирането на най-добрите в професията и награждаването на хората с  дългогодишен непрекъснат стаж в „Асарел-Медет” АД.

В заключение, още веднъж Ви призоваваме все така упорито, последователно и задружно да работим, за да отстояваме нашето лидерство в българския рудодобив,  корпоративните ни ценности и прекрасния екип от професионалисти. Доброто социално сътрудничество, грижите за работещите в компанията и техните семейства, опазването на околната среда и устойчивото развитие на Панагюрския край ще бъдат в основата на нашите бъдещи успехи!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn