Тайните на Вселената със СОУ „Нешо Бончев“

Регионален инспекторат по образованието – Пазарджик и СОУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище организират мероприятия по случай Световния ден за опазване на околната среда в изпълнение на дейностите по проект „Екологичното образование – стъпка към бъдещето на нашата планета“. РИО – Пазарджик вече посрещна гостите от Република Турция, които ще вземат участие в Областната конференция „Екологичното образование – стъпка към бъдещето на нашата планета“, която ще се състои на 4 юни в Театър Дом-паметник, гр. Панагюрище.

IMG_0053

На 5 юни, Световният ден за опазване на околната среда ще се проведат множество мероприятия на открито с ученици и учители в Панагюрски колони, а вечерта се организира Астро парти. Тайните на Вселената ще бъдат разкрити, а учениците и учителите ще имат възможността да видят звездите на 5 юни от 21:00 часа на площад „20 април”. Със звездната изява ще бъде отбелязана и Световната година на Светлината.
Гостите от Република Турция са служители на Регионален директорат на образованието в гр. Карабюк, Основно училище в гр. Карабюк, Анадолската гимназия – гр. Сафранболу и Регионална дирекция на околната среда и градското планиране – гр. Карабюк. Те си партнират с РИО-Пазарджик по двугодишен проект по секторна програма „Коменски”, на програма „Учене през целия живот”. Партньори по проекта, на РИО-Пазарджик в България, са СОУ „Васил Левски“, гр. Велинград, СОУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище и РИОСВ, гр. Пазарджик.

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn