Талантливата Надежда Ковачева с първо място от Евъргрийн Фест София 2021

Поредно призово завоюва място Надежда Ковачева, възпитаничка на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина в Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище. В третото издание на Евъргрийн Фест София 2021 талантливата Надежда спечели първо място, в Трета възрастова група, направление „Български евъргрийни“ .

Фестивалът се проведе онлайн, а изпълненията на участниците в песенната надпревара бяха оценявани от звездно жури в състав: Камелия Тодорова, Васил Петров и Светослав Николов. 

Фестивалът EVERGREEN FEST SOFIA се организира от Фондация „Музика Вива” и Музикално-издателска къща „Студио Артес”, със съдействието на Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.”

Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към стойностните песни от 20-ти век, създадени до края на 70-те години, останали в музикалната история като незабравими „вечно зелени” произведения, наречени с името „евъргрийни”, както и американски джаз стандарти и български песни в същия стил. Идеята е подрастващите да се запознаят с тях, да ги обикнат и да се научат да ги изпълняват.

Инициатор и директор на фестивала е певицата Румяна Коцева, с 40-годишен опит на сцената и преподавател по поп и джаз пеене през последните 15 години.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn