Талантлив поет и известен композитор в музикално-поетична среща с панагюрци тази вечер

Музикално-поетична премиера на новата си книга „Приближаване до взрива” ще направи в Панагюрище талантливият поет Атанас Капралов, който е и директор на Националния литературен музей, носител на международни и национални поетични награди. Музикалният акорд на вечерта ще даде участието на известния композитор, инструменталист и певец Хайгашот Агасян. Събитието е по инициатива на Арт-клуб „Асарел-Медет“ и с подкрепата на Исторически музей, гр.Панагюрище, където ще се състои и срещата, днес, 7 декември от 17:30 часа.

В музикално-поетичната вечер Атанас Капралов ще представи последната си книга „ПРИБЛИЖАВАНЕ ДО ВЗРИВА” с въздействащ рецитал на част от стихотворенията, а композиторът Хайгашод Агасян ще изпълни песни по творби на автора.

Атанас Капралов е един от водещите съвременни поети. Участвал е в създаването на песни за театрални спектакли, по негови стихове хитове изпълняват Михаил Белчев, Ваня Костова, Васил Петров и други. Има текстове в учебни помагала за деца, печелил е престижни награди в конкурси за детски песни с редица композитори.

Любимият на поколения българи композитор Хайгашод Агасян е носител на награди от авторитетни национални форуми. Сред изпълнителите на неговите песни са Михаил Белчев, Искра Радева, Стефка Оникян, Деян Неделчев, Домино и др.

В рамките на вечерта Атанас Капралов ще открие изложбата „Хипократ и Пегас“ – творби на писатели медици от Възраждането до наши дни. Документалната експозиция е дело на Съюза на писателите лекари в България „Димитър Димов“, Българския лекарски съюз, Националния литературен музей и Съюза на българските писатели. Входът е свободен.

По-рано през деня гостите ще посетят ученици от СУ „Нешо Бончев“ по инициативата „Да бъдем в час за час“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn