Танцова програма на Иейл стартира в България

На 2-ри юни Mama Dance Studio (https://mama.dance/) – официален представител на специализираната програма Dancing Thru Pregnancy®, Inc., (https://www.dancingthrupregnancy.com/), отваря врати в столицата, но с онлайн тренировки, достъпни за участници от цялата страна. Основана от специалиста по движение във Факултета по атлетика на Университета Иейл – Ан Коулин през 1979 г., програмата създава общности от бъдещи и настоящи майки в редица градове в САЩ и по света – от Австралия до Южна Африка, през Китай и Европа.

С грижа за безопасността и здравето на всички участници, през юни месец, танцовото студио ще провежда своите тренировки онлайн в реално време, чрез виртуална платформа. Класовете са изградени на основата на танци, йога, тай чи, както и на принципите на силовите и кардио упражнения, умения за контрол на съзнанието и релаксация, и наблюдение на ефективни модели на движение при раждане и възстановяване. Уроците са създадени така, че да се съобразят с различните нужди на участниците. Всяко движение и упражнение се представя в по-лесен и по-труден вариант, което прави програмата достъпна и за майки, които нямат физическа подготовка и опит в танците.

Mama Dance Studio обещава да бъде специално място, създадено да вдъхновява в най-съкровените етапи от женското пътуване – бременността и майчинството.

Основател на студиото и сертифициран преподавател по програмата Dancing Thru Pregnancy®, Inc., е Кристияна Стойчева. Първите танцови стъпки на Кристияна са под звуците на латино-американските ритми през 2000 г., а от 2005 г.  посвещава няколко години на модерния балет. В края на юношеството си, тя става помощник-треньор и хореограф по салса и бачата, като междувременно продължава да открива нови страсти под звуците на анголската кизомба. През 2019 г., в очакване на появата на своята дъщеря, се заражда идеята за Mama Dance Studio. „Бременността и майчинството са по-хубави и преминават по-леко, когато са споделени. Майките имат нужда от време за себе си, от забавление и една от друга… в това е смисълът на Mama Dance Studio.”, споделя Кристияна. По време на бременността си, тя забелязва от първо лице липсата на специално разработени занимания за бременни и жени в следродилен период, които да имат конкретни цели и доказано влияние върху здравето на майката и бебето. Тогава тя стартира обучението си в Университета Йейл. След като официално завършва програмата и става сертифициран преподавател, Кристияна взема решението да създаде място, в което майките могат да комбинират физическата активност, забавлението и грижата за децата си.

 

Повече информация за програмата:

Комбинацията от упражнения и танцови движения, включени в програмата,  намалява дискомфорта по време на бременност, подготвя тялото на жената за  раждането, осигурява издръжливост и сила за етапите на възстановяване и ранно родителство, и намалява до голяма степен рисковете при бременността и следродилните разстройства. Физическата активност осигурява и дългосрочни ползи за здравето както за майката, така и на бебето.

Основният клас Dancing Thru Pregnancy, чието име съвпада с името на цялостната програма, е насочен към бременни дами. Класовете Mom & Baby Steps и Stroller Dance се фокусират върху възстановителния процес в следродилния период, емоционалната подкрепа и споделеното време „мама и бебе”.

За контакти:

Mama Dance Studio https://mama.dance/

Email: info@mama.dance
Тел: +359 888 730 767
Facebook: https://www.facebook.com/studiomamadance/Instagram: https://www.instagram.com/studiomamadance/

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn