Танцови състави от България, Беларус, Коста Рика, Мексико и Сърбия ще вземат участие в петото издание на „Пъстър свят“

Пъстрота от младост, красота и талант ще изпълни Панагюрище през месец юли. В рамките на четири дни, от 13-ти до 16-ти юли, Панагюрище ще бъде домакин на петото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“.

Танцови състави от четири страни ще пристигнат в Панагюрище за Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“. Своята национална култура в танци ще представят изпълнителите от Беларус, Коста Рика, Мексико и Сърбия.

Целите на фестивала са обвързани с идеята той да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя пред гражданите и гостите на Панагюрище културата и националните танци на различните групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство на Панагюрище и да стимулира младите творци за създаване на авторски произведения.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn