Танцови състави от България, Босна и Херцеговина, Грузия, Китай, Чили, Русия и Северна Македония в шестото издание на „Пъстър свят”

За шеста поредна година община Панагюрище ще бъде домакин на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят”, който ще се проведе на 17, 18, 19, 20 и 21 юли 2019 година. Фестивалът има конкурсен характер.

Своите танци в конкурсната програма ще представят танцови състави и групи от България и от чужбина – Босна и Херцеговина, Грузия, Китай, Чили, Русия и Северна Македония.

Жителите и гостите на Панагюрище ще имат възможността да видят и оценят културата и националните танци на различните групи, етноси и народи. А гостуващите изпълнители ще могат да се запознаят с богатото културно наследство на града на Райна Княгиня.

Целите на фестивала са обвързани с идеята той да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя пред гражданите и гостите на Панагюрище културата и националните танци на различните групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство на Панагюрище и да стимулира младите творци за създаване на авторски произведения.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn