Танцови състави от Еквадор, Индия, Украйна и Словакия пристигат в Панагюрище за „Пъстър свят“

Пъстрота от младост, красота и талант ще изпълни Панагюрище през месец юли. В рамките на три дни, от 16-ти до 18-ти юли, Панагюрище ще бъде домакин на четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“.

tanci1

Танцови състави от четири страни ще пристигнат в Панагюрище за Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, съобщиха от местната администрация. Своята национална култура в танци ще представят гост-изпълнителите от Еквадор, Индия, Украйна и Словакия.

Целите на фестивала са обвързани с идеята той да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя пред гражданите и гостите на Панагюрище културата и националните танци на различните групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство на Панагюрище и да стимулира младите творци за създаване на авторски произведения.

Срокът за подаване на заявки за участие е до 30-ти юни 2017 година.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn