Творческият тандем Павлина Йосева и художникът Стайо Гарноев с нова книжка “ПУФ, ПИФ и ПАФ” – трите прасенца, приказка в рими

Книжката “ПУФ, ПИФ и ПАФ” – трите прасенца, приказка в рими е готова!“, сподели с вълнение в социалната мрежа Павлина Йосева – автор на най-новата и забавна книга за деца, в която не само историята на трите прасенца ще ви развесели, а и цветните илюстрации от художника Стайо Гарноев.

Каква е поуката в приказката в рими „ПУФ, ПИФ и ПАФ“ и какво творческо предизвикателство отправя авторката към най-малките читатели на последната страница, ще разберете от книгата. Тя ще бъде представена официално на 12.12.2023г. от 19 ч., в София, Съюз на журналистите на ул. „Граф Игнатиев“ 4.

Павлина Йосева е родена в гр. Шумен на най-светлия празничен ден – 24 май. Има няколко издадени книги със стихове, като двуезичнатата ѝ „Отвъд тишината“ е представена и в Санкт Петербург, Русия.

Обича да се забавлява, когато пише хумористични стихотворения.

Първо ги пиша на диалект и след това ги превеждам.“, шегува се тя.

Носител е на множество национални литературни награди: през 2005-та – първа награда в конкурса „ЕРАТО” на вестник „Уикенд”; „Искри над Бяла” 2010-та, през 2012 г. – в конкурса на името на Биньо Иванов. През 2014 г. става носител на „Златен Пегас“, връчен ѝ лично от Недялко Йорданов. С първо място в престижния конкурс „В полите на Витоша“, носител на „Наградата на фондация Панагирик“ за цялостно творчество, първо място в националния конкурс на името на Николай Лилиев и много други.

Член е на съюза на шуменските писатели и на санктпетербургския писателски съюз.

Павлина Йосева е художник и има участия в общи, международни и благотворителни изложби. Досега е осъществила осем самостоятелни изложби в България и чужбина.

Автор е на няколко документални филма като режисьор и оператор. Участник в „България търси талант“ през 2019 г.

От няколко години Павлина Йосева представя из цяла България свои авторски спектакли в партньорство с Надежда Цанкова, която композира музика и свири на китара, кавал и тъпан.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn