ТД ”Бунай” организира пешеходен преход под надслов „Движи се и победи“

„Движи се и победи“, под този надслов премина пешеходният преход, организиран на 20 септември от ТД ”Бунай”, с подкрепата на Община Панагюрище и ОУ ”Проф. Марин Дринов”. Събитието бе част от мероприятията, включени в Европейската седмица на мобилността. Малки и големи любители-туристи се събраха във вторник пред Вечния огън на мемориален комплекс „Априлци”. Гост на събитието беше заместник-кметът Галина Матанова, а активни участници в него – учениците от 6 ”в” и 7 ”в” клас на ОУ ”Проф. Марин Дринов”, техните класни ръководители Величка Маслева и Румяна Серетлиева, председателят на училищното настоятелство „Зора” Радка Кирилова.

dsc04113 dsc04119

Председателят на ТД ”Бунай” Спас Кърпаров благодари на всички, отзовали се на поканата  да станат част от това събитие. Той акцентира върху необходимостта от промяна на начините за придвижване, да ходим по-често пеша. ”Нашият девиз е „Движи се и победи“, а на вас ученици „Движи се, учете и побеждавайте”, каза Кърпаров.

dsc04116

Поднесени бяха цветя пред Вечния огън. С минута мълчание и падане на колене присъстващите почетоха паметта на загиналите за свободата на България.

dsc04121 dsc04123

Ситният септемврийски дъждец не уплаши ентусиастите и те се отправиха на пешеходна обиколка по улиците на града през парк, за да се върнат с усмивки по лицата отново на изходната позиция. Пуснаха в небето балони, които полетяха към пъстрата дъга.

dsc04137

dsc04127

За награда всички получиха фланелки, шапки, химикалки и учебни програми, подсигурени от ТД ”Бунай”.

dsc04131 dsc04140 dsc04142 dsc04146 dsc04148

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn