Снимка: д-р Николай Радулов

Театрален състав „Виделина“ представя „Черна комедия“ от Питър Шафър отново тази вечер

Под дъжд от аплодисменти приключи премиерата на спектакъла „Черна комедия“ от Питър Шафър, която бе представена от Театрален състав „Виделина“ при НЧ „Виделина-1865 в Панагюрище на 13 декември. Режисьор на най-новата постановка на панагюрските театрали е Чавдар Бозаджиев, актьор от пазарджишкия театър.

Тези, които не успяха да гледат постановката в сряда, могат да го направят днес, 15 декември от 19.00 часа, в салона на читалището.

Билети в читалището или може да резервирате на тел.: 0889211270; 0876946314.

В ролите: Мирослав Цветков, Магдалена Джолова, Юлия Богоева, Стоян Цацов, Красимир Костов, Нина Истревска, Гергана Томова, Донна Елшишка и Иван Кузманов.

Декори- Ирина Пелтекова, музикално оформление- Марин Карамаринов.

Питър Шафър е един от най-големите драматурзи на съвремието, носител на множество театрални и филмови награди. Фарсовата „Черна комедия“ е считана за една от най-смешните комедии, създадени през втората половина на 20 век. Още с първата си премиера в Националния театър в Лондон през 1965 година, спектакълът се превръща в истински хит, а скоро печели и публиката по целия свят.

Действието на пиесата се развива в Лондон, в апартамента на младия скулптор Бриндсли Милър, по време на авария в електрозахранването. Този факт води до редица неудобни за героите и смешни за публиката ситуации.

Бриндсли Милър е беден художник, сгоден за разглезената Каръл Мелкет. За да впечатлят баща ѝ – неуравновесеният полковник Мелкет – взимат обзавеждането на съседа. Но всичко се обръща с главата надолу (буквално и преносно), защото токът внезапно изгасва. Един по един започват да се появяват и останалите герои – съседката Фърнивъл, съседа Харолд, бившата любовница на Бриндсли, „богатият меценат“. Комичните недоразумения стават все повече, а за да бъде още по-трудно на героите и смешно за публиката всичко се случва… на тъмно!

Шафър държи творбата му да бъде поставяна с „обърнато осветление“ – в редките случаи, когато се щракне запалка, кибрит или фенер, светлините на сцената притъмняват, а когато всички тези неща са загасени, сцената се осветява напълно.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn