Театралните самодейци от НЧ„Виделина-1865“ представят комедията „Балканиада”. Премиерата е на 7 юни

На 7, 12 и 14 юни, от 19:00 часа, в театралния салон на Народно читалище „Виделина-1865”, гр. Панагюрище, самодейният театър при читалището ще представи комедията „Балканиада”, по „Балкански аристократи“ от Любинка Бобич.

Адаптация и постановка – Дочка Кацарева. Музика: Марин Карамаринов. Декори: Пепа Машева.

Участват: Стефан Рапонджиев, Мирослав Цветков, Милен Мулешков, Иван Кузманов, Стоян Цацов, Магдалена Джолова, Юлия Богоева, Нина Истревска, Донна Елшишка, Нина Кехайова, Гергана Томова и Виктория Манева.

Цената на билетите е 5.00 лева, и се продават в Народно читалище „Виделина-1865” или на тел.: 0357 6 20 02 и 0876 94 63 14.

 

„Балкански аристократи“ е суперкомедия на Любинка Бобич, в която са описани обикновени жизнени проблеми, които са станали в 19 век, но са абсолютно актуални и днес. Може ли балканецът да бъде европеец ? Трябва ли да прескочим границата, до къде да запазим балканската си същност и да приемем европейския начин на живот? А трябва ли като станем европейци да загубим собствената си идентичност и да бъдем смешни в очите на хората. Актьорите се опитват да бъдат европейци, но всъщност не могат, защото балканското в тях е много по-силно. Отговорите остават за публиката.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn