Театър „Мелпомена“ гостува в Панагюрище с „Големанов“

Любомир Нейков, Елена Петрова , Стефан Рядков, Силвия Лулчева, Красимир Ранков, Мария Статулова ще се превъплътят в героите на култовата пиеса на Ст. Л. Костов „Големанов“. Режисьор: Георги Стоилов. Представлението на Театрална формация „Мелпомена“ ще се играе на 30 май от 19:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник, гр. Панагюрище.

В творчеството на най-големия български комедиограф Ст. Л. Костов пиесата Големанов заема първо място. Неслучайно след Бай Ганьо Големанов е най-популярния български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Като олицетворение на вманиаченият кандидат за министерско кресло. Като карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Като въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.

С Големанов и с цялото си произведение, Ст. Л. Костов осмива с такъв сарказъм  нашето политическо общество, както малцина български писатели са успели да го направят през годините. С критичния си патос и ярки, колоритни образи, със стегнатата си композиция и лаконичен диалог, пиесата остава най-ценното завоевание на нашата сатирична литература за всички времена.

Продажба на билети на касата на Театър Дом-паметник, ет.2, от 9:00 до 12:30 и от 13:30 до 18:00 часа.

Цена на билетите: 12, 14 и 16 лева.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn