Тенисистите на „Асарел-Медет“ ще зимуват на 4 място във Висшата лига

На 4 място в Efbet Висша лига по тенис на маса ще зимуват мъжкият и дамският отбор на СКТМ „Асарел-Медет“ след изиграването на втория турнир от първия етап на държавното първенство. Двубоите се проведоха на 17 и 18 декември във Варна. Мъжете излязоха в състав Даниел Иванов, Павел Костадинов, Димитър Стоименов, Георги Ефтимов и Асен Попниколов. В първия мач те започнаха силно, но късметът им обърна гръб и загубиха с 3:4 от „Луковит“, който е техен пряк конкурент за третото място. Последваха две убедителни победи с по 4:0 срещу „Варна 2015″ и „Роко“- Шумен.

Дамите, в състав Нелиа Тушлекова, Алики Киофи, Есин Саид и Кристина Драганова, започнаха убедително с победа 4:1 срещу „Корабостроител“- Варна. Последва нов успех с 4:0 срещу „Стамболийски“ и загуба с 2:4 срещу фаворита за титлата „Комфорт“ – Варна.

Все по-силна игра с всеки изминал мач показва 19-годишният талант от Панагюрище Георги Ефтимов, който от тази година се състезава за СКТМ „Асарел-Медет“. „Представя се все по-добре, играе наравно с мъжете и ги побеждава убедително“, доволен е Асен Попниколов – капитан на мъжкия тим и председател на Управителния съвет на СКТМ „Асарел-Медет“.

Следващият кръг от Efbet Висша лига (отборно) ще бъде в края на месец март 2023 г., като домакин е зала „Арена Асарел“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn