Тенисистите на СКТМ „Асарел Медет“ стартираха новия сезон

Първите етапи от първенствата по тенис на маса за „А“ Републиканска група – мъже /Южна България/ и Висша лига – жени се проведоха в зала „Арена Асарел“ на 6 и 7 февруари.
Като домакини мъжкият и дамският състав на спортния клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“ имаха нелеката задача да защитават призовите си позиции от миналата година. При мъжете конкуренцията бе от 8 отбора, като нашите момчетата успяха да надделеят над общо 5 от тях и допуснаха само две загуби от миналогодишните шампиони „Део“ /София/ с 2:3 и от другия си основен опонент „Поморие и приятели“ /Поморие/ с 1:3. Във временното класиране мъжкият тим в състав Асен Попниколов, Илия Воденичаров, Димитър Стоименов, Павел Костадинов и Стоян Кордов дели второто място с отборите от Дупница и Поморие. Финалистите ще бъдат определени във втория решаващ етап напролет.
При дамите общо 6 от най-добрите отбора в цялата страна се изправиха в първия турнир от Висшата лига за сезона. Малко не достигна на отбора  да запази своето място сред призовата тройка и за момента СКТМ „Асарел-Медет“ заема четвърто място във временното класиране. Женският отбор в състав Нели Тушлекова-Накова, Михаела Димова и Кристина Драганова бе воден от треньора Пламен Павлов.
Доволен съм от представянето на мъжкия отбор, който даде максимума с оглед на многото мачове и силната конкуренция. За дамите, малшанс, но до края на сезона остават още два турнира, в които съм убеден, че с труд и постоянство ще се върнем там, където ни е мястото-сред медалистите“, обобщи представянето на двата тима Асен Попниколов, председател на СКТМ „Асарел-Медет“.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn