Тенисисти от 24 страни пристигат в Панагюрище за ASAREL Bulgaria Open. Сред тях е и 5-тата в света Касуми Ишикава

Японката Касуми Ишикава, която е 5-та в световната ранглиста, ще се състезава за победа в международния турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, който ще се проведе от 19 до 23 август в гр. Панагюрище. В състезанието, част от календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF), ще участват общо 95 тенисисти, от които 21 младежи и 24 девойки до 21 години, 44 мъже и 41 жени. В топ 50 на световната ранглиста по тенис на маса са 16 от тях, а други 19 се нареждат в топ 100 на ранглистата. Това съобщи Иван Александров, председател на УС на сдружението с нестопанска цел „Асарел България опън“, организатор на турнира, пред медиите днес.

kasumi_ishikawa_№5(2)

Касуми Ишикава

Тенисисти от 24 страни от различни   краища на света се регистрираха за участие в турнира преди изтичането на крайния срок. Най-многобройни са групите на Корея, Япония и Беларус, както и представителите от България. Има участници от Дания, САЩ, Пуерто Рико, Тайланд, Индия, Австрия, Русия, Испания и др., а от съседните ни страни – Румъния, Сърбия, Турция. България ще се представи с 20 мъже и 9 жени, като сред тях се открояват имената на Станислав Голованов, Петьо Кръстев, Петко Габровски, Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Анелия Карова, Мария и Красимира Йовкови и др.

Petko_Gabrovski

Петко Габровски

Сред заявилите участие при жените е и най-младата сензация в тениса на маса – японката Мима Ито, която в момента е под № 10 в световната ранглиста. В турнира ще видим 9-тата в ранглистата – японката Фукухара Аи. Ще участват също и две от топ състезателките на Корея – Янг Хаеун и Жеон Жихе, наредени под номер 14 и 19 в световната ранглиста.

При мъжете в турнира по тенис на маса са записани за участие кореецът Ли Сангсу под № 24, неговият сънародник Ким Минсеок – № 33 и Кента Матсудаира от Япония под № 35 в света.

Международното състезание по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open“ е с награден фонд от 35 000 долара, като класирането ще е по категориите – мъже, жени, младежи и девойки до 21 години, двойки мъже и двойки жени. Главен съдия на турнира е Мария Ципу, Гърция, а управител – Вики Елефтериаде, Кипър. От българска страна заместник главен съдия е Иванчо Костадинов, а Цветозар Христов е директор на състезанието.
Турнирът ще се играе по правилата на Международната федерация по тенис на маса – едновременно на 8 маси с по 2-ма съдии, като общият брой на съдиите на първенството ще е 28. Финалите на турнира ще могат да се проследят на 22 и 23 август (събота и неделя) и ще се проведат на централната маса.

Патрон на „ASAREL Bulgaria Open“ е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Основните организатори на турнира са създаденото за целта сдружение с нестопанска цел „ASAREL Bulgaria Open“ с председател на УС Иван Александров, Община Панагюрище и Българската федерация по тенис на маса.

Генерален спонсор на турнира в гр. Панагюрище е най-голямото и структуроопределящо предприятие в региона – „Асарел-Медет“ АД. Новата многофункционална спортна зала в града „Арена Асарел“, в чието изграждане са вложени 14 млн. лева, ще бъде открита с Международния турнир по тенис на маса и за първи път ще отвори вратите си за състезатели и публика. Преди официалното откриване на „Арена Асарел“ на 20 август от 15:00 до 17:30 часа ще се проведе спортен празник, по време на който спортните клубове от общината ще направят демонстрация на уменията си, а зрители и гости на Панагюрище ше могат да участват в спортния фестивал.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn