Тенисистът на СКТМ „Асарел-Медет“ Илия Воденичаров със злато от престижен международен турнир

 

Илия Воденичаров и Доника Данкова представиха СКТМ „Асарел-Медет“ на XXI-ия международен фестивал по тенис на маса „Албена 2019“. Турнирът се проведе от 24 до 28 юли в курорта „Албена“, като и тази година се нареди сред един от най-големите спортни форуми у нас. Броят на гостите и участниците тази година бе над 400 от 15 държави от Европа и Азия. Турнирът е единственият по рода си, който събира състезатели от 8 до 80-годишна възраст.
В категория до 15 години Илия Воденичаров прегази конкуренцията в груповата фаза, след което се справи с поставения под номер 1 румънски състезател. Негов съперник в четвъртфиналите бе представител на Русия, а в полуфиналния двубой панагюрският тенисист срещна Симеон Спасов от „Корабостроител‘92“ Варна. В спора за златото Воденичаров бе категоричен и се наложи с 3:1 над Максим Расказов от Русия.
Доника Данкова също записа успешно участие и макар да се състезава за първа година сред по-големите зае шеста позиция в „Б“ турнира.
След като приключи успешното си участие в Албена, Илия вече е на подготовка в Чепеларе, където бе поканен да вземе участие в лагер, организиран от СКТМ „Стоянстрой“ – Пловдив.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn