Техническият университет – с още три отдалечени кандидат-студентски изпита на 4 и 5 април

Техническият университет в София ще проведе на 4 и и 5 април т.г. още три отдалечени кандидат-студентски изпита за обучение през учебната 2020-2021 г. , съобщиха от най-голямото инженерно висше училище.

На успешно проведения първи отдалечен изпит по математика (на 28.03.2020 г.) са се явили над 500 кандидат-студенти.

За предстоящите три предварителни изпита изискванията са същите. Допуснатите участници отново трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация с налични и работещи видеокамера и микрофон.

На 04.04.2020 г. (събота) ще се проведе изпита по рисуване, а този по композиция – на 05.04.2020 г..

С оценките от тези два изпита се кандидатства за специалността „Инженерен дизайн”.

Продължителността на самите изпити е 5 астрономически часа, разделени на три модула по 100 минути, като между тях има две задължителни почивки по 15 минути.

Обявяването на резултатите ще стане до три дни след изпита, като всеки кандидат-студент може да ги види в профила си в системата.

На 04.04.2020 г. ще се проведе също така отдалечен изпит по английски език за кандидатстване в Техническия университет – София. Продължителността на изпита е 1 час и 20 минути под формата на тест, който се състои от 3 модула – „Слушане с разбиране“ (15 минути), „Четене с разбиране“ (25 минути) и „Проверка на граматическите и лексикални знания“ (40 минути). Резултатът от теста е издържал (да) или неиздържал (не).

Обявяването на резултатите с точките ще се извърши автоматично след приключване на изпита. Допълнителна информация за тези изпити може да се намери на страницата на ТУ София – www.tu-sofia.bg .

Предвиденият за 04.04.2020 г. предварителен изпит по немски език няма да се проведе, допълват от вуза.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn