Те успокояват и лекуват

Дърветата лекуват. Научно е доказано, че всяко растение е „обвито“ с енергиен слой, подобен на аурата при хората. За да получите тяхната енергия, достатъчно е да ги обгърнете с ръце или да се облегнете на тях с гръб и тил. Дланите ви трябва изцяло да лежат на дървото. Постойте така 5-10 минути, освободете мислите си от грижи и дребнавост и ще получите сила, енергия и спокойствие.
Лечебната сила на дърветата и растенията е била позната и изследвана и от древните гърци и от много други древни народи. В наше време човек е ощетен, защото не яде екологично чиста храна, не диша чист въздух и не пие чиста вода. Връзката му с природата очевидно е прекъсната. Лесен и достъпен начин за възстановяването й е използването на растенията като медиатори. Щом дърветата излъчват толкова силна положителна енергия, способна да облекчава физически и душевни страдания и да лекува, защо да не я използваме?

Дъб
dub  Дъбът придава нова жизнена енергия. Когато го доближите, трябва да се обърнете с лице към него. Той е олицетворение на пламенен духовен натюрел, който бързо съживява жизнената енергия и активизира кръвообращението. При слабост, след голямо напрежение или тежка болест, всеки ден се облягайте за 5-10 минути на стъблото на някой дъб. Най-късно след седмица ще се почувствате бодри и съживени. Мисълта ви ще стане по-ясна, ще се концентрирате по-добре.
Бял бъз
Белият бъз подсилва имунната система. Изключително многостранни са buzлечебните му сили. От него можете да ползвате за здравето си почти всичко. Чаят от бъзов цвят има силно потогонно действие, чудесно средство при грип. Плодовете му подсилват имунната система, активните вещества в обелената му кора помагат срещу събиране на вода в тялото. Дори и самото енергийно поле на белия бъз действа пикочогонно и обезболяващо – одрасквания и гнойни рани заздравяват по-бързо в негово присъствие.
При досег с дървото то ви освежава и прогонва тъжните мисли. Получавате смелост, положителна жизнена енергия, весело настроение. Ако го докосвате често, можете дори да добиете очарователен шарм.
  Борът

bor  Когато сте настинали, идете в боровата гора! Специфичният аромат на дърветата ви кара да дишате по-дълбоко. Той освежава дихателните пътища и съживява бронхите. Смолата на бора, а и извлекът от боровите иглички и клонки, стимулират оросяването с кръв, успокояват пристъпите на кашлицата. Можете да натриете боров терпентин върху кожата си или да капнете от него в гореща вода и да си направите инхалации.
Ако се опрете на боровото дърво, възбуденият ви дух се успокоява, мисленето и чувствата ви отново са в хармония. Ако сте обременени със стрес и досада, ако усещате, че ви обхваща гняв, дори ярост, приближете се до някой бор. В неговото магнитно поле ще намерите вътрешното си равновесие и ще се успокоите.
Върба

vurba  Върбата дава щастие. Върбовото дърво със силното си енергийно поле грее направо в душата ви. То усилва моменталното ви душевно състояние и затова влиянието му не е желателно при затворените и депресирaни хора. Тук мненията на „дърволечителите“ се раздвояват.
Върбовото дърво стимулира и духовния растеж на децата, въздейства успокоително дори върху агресивните животни. Чаят от върбова кора понижава температурата при треска и помага при артрит и невралгии.

Ела
Елата раздава около себе си здраве. Близостта на елата гони малодушието, lipaпесимизма и скъперничеството. Обгръщайте дръвчето – целият ви живот може да се обърне към добро: грижите и страховете ви ще стават все по-малко, жизнената ви нагласа ще бъде положителна.
Кестен
Кестенът лекува душевните рани. Koгато ви измъчват съмнения и страхове, когато сърцето ви е наранено, потърсете убежище при кестена. Енергията му може да излекува душевните ви рани и да върне вярата ви в самите вас.
Външното приложение на веществата от кестена е много точно изследвано. chesnut

От корите на младите клонки се произвежда Aesculin, който действа стимулиращо върху обмяната на веществата и влияе благотворно върху кръвообращението.

 

 

Смокиня

Brazilian-Figs-21 Смокинята ще облекчи дишането ви. Лечебната си сила смокинята излъчва най-силно в обедните часове и при топло време. Тя ще подобри дишането ви дори при тежка астма. Енергийното й поле лекува гръдна жаба и отпуска гърдите след прекаран тежък бронхит.
Сварете смокинови листа и дишайте дълбоко над кипяща отвара.
Зрелите смокини ще оправят ленивите ви черва. Наложени върху гнойник ще го почистят, сладкото от тях ще облекчи болните ви бъбреци.
Липа
Липата лекува любовната болка. Видите ли липа, имате шанс да срещнете чистата любов. lipa 1Облегнете се на нея и тя ще облекчи сърдечните ви болки. Ще възвърнете увереността и силата си, вярата си в тържеството на любовта.
Липовият цвят понижава температурата, облекчава страданията при грип, бронхиален катар, пневмония, възпаление на бъбреците, успокоява лигавицата на дихателни пътища, облекчава трескави състояния, помага за бързото изхвърляне на токсичните вещества, влияе благотворно на централната нервна система.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn