Топ мениджъри от „Сименс” посетиха „Асарел-Медет” АД и Панагюрище

Топ мениджъри от немския концерн „Сименс” посетиха „Асарел-Медет” АД и Панагюрище на 1 февруари. Визитата бе организирана от главния изпълнителен директор на „Сименс България” д-р инж. Боряна Манолова, като целта на посещението бе нейните колеги от Израел, Австрия, Сърбия, Словакия и Румъния да видят у нас „в действие” машини и оборудване, произведени в заводите на предприятието. По време на визитата гостите бяха придружавани от инж. Иван Чолаков – директор „Производствено-технически дейности” в „Асарел-Медет” АД и инж. Панталей Матанов, ръководител на отдел „Автоматизация”. Гостите се запознаха с историята на „Асарел-Медет” АД във фирмената експозиция, след което имаха възможност да проследят технологичния процес. Мениджърите видяха системата за управление и диспечеризация на рудник „Асарел”, а след това групата посети обогатителната фабрика. Там те наблюдаваха в работен режим произведените от „Сименс” интегрирана система за управление на обновената Първа флотационна секция, пултът за управление на технологичните процеси във фабриката и електрически съоръжения за задвижване на двигатели.

След визитата си в „Асарел-Медет”АД гостите посетиха новата панагюрска болница МБАЛ „Уни Хоспитал”, където в отделението по образна диагностика, клиниката по кардиология, онкологичния център и операционния блок видяха медицинско оборудване от последно поколение  с марката „Сименс”.

Мениджърската визита в Панагюрище завърши с посещение на Историческия музей в града, където гостите се докоснаха до магията на тракийското изкуство и разгледаха залата трезор с експозицията на Панагюрското златно съкровище.

„Аз съм изключително доволна, че в малък град като Панагюрище имаме дългогодишни партньорски отношения и перспектива за тяхното бъдещо развитие. Благодаря на нашите приятели от „Асарел-Медет”, обобщи в заключение д-р инж. Боряна Манолова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn