Традиционният Празник на минералната вода ще се проведе в Баня

За 12-та година в село Баня ще се проведе „Празник на минералната вода, здравето и плодородието 2022”. Събитието ще е на 25 юни, сред естествения декор на местността Манастирчето край селото. Празникът ще бъде посветен на 150 години от основаване на ученолюбиво дружество „Мравка“ в с. Баня, което през ноември 1907 г. се преименува „Пробуда“.

Официалното откриване е с начален час 11:00 ч. По традиция ще бъдат наградени най-възрастният и най-младият жител на селото. В 11:30 часа ще започне празничната програма с участието на самодейци от местното НЧ „Пробуда- 1872“ и гости.

Празникът на минералната вода в с. Баня води своето начало от 2010 година. Идеята е да се популяризират лековитите извори в селото, които са най-големият природен дар на хората от община Панагюрище. Още от древни времена хората, които живеели по нашите земи познавали лечебните тайни на минералните извори и ги използвали.

Елате да се повеселим и заедно да опитаме от магията на лековитата вода и древните легенди”, призовават организаторите от НЧ „ Пробуда-1872” с. Баня.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn