Трети национален фестивал на хоровото изкуство ще се проведе в Панагюрище

Трети национален  фестивал на хоровото изкуство под надслов ”България – една безсмъртна песен”, посветен на 146-та годишнина от избухването на Априлското въстание ще се проведе на 18-ти юни, събота , от 13:00 часа, в НЧ”Виделина – 1865”, гр. Панагюрище. Във фестивала ще вземат участие хорови състави от Пловдив, Пазарджик и домакините от Панагюрище. Проявата няма конкурсен характер.

Организатор на песенния форум е НЧ”Виделина – 1865”. Фестивалът се финансира и реализира по Програма за развитие на читалищната дейност на община Панагюрище за 2022 година.

На фестивала ще бъдат връчени почетни грамоти и предметни награди на самодейци, които в настоящата година имат юбилей. Инициативата стартира през 2021 година, а първите отличия бяха връчени по време на празничния концерт под надслов „Да бъде светлина“, посветен на 155 години от основаването на НЧ“Виделина-1865“ и 145 години от Априлското въстание, състоял на 8-ми юли миналата година, в театралната зала на Читалището.

Чрез тези отличия културната институция изразява уважение, благодарност и признателност за това, което самодейците са направили през изминалите години, за това, което правят и ще продължават да правят. Към грамотата има и символичен подарък, часовник, който да отмерва часовете в творчество, прекарани в любимото читалище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn