Трети случай на кучешка тения е регистриран в областта от началото на годината

Трети случай на ехинококоза (кучешка тения) е регистриран в област Пазарджик от началото на годината. Първите два бяха оповестени през седмица 15 – 21 януари, а последният в периода 12 – 18 февруари, сочи информация на Националния център по обществено здраве и анализи.

От 29 януари до 18 февруари заболелите от остър вирусен хепатит А, Б, С и Д (неопределен) са 4, диагностицираните с варицела са 9, един – с туберкулоза и двама със салмонелоза. Има и 4 случая на ротавирусен гастроентерит.

По информация на РЗИ – Пазарджик, първите два случая на кучешка тения са от последните месеци на 2017 г. Става въпрос за жители на Велинград и Дорково, на които е приложено успешно оперативно лечение, а информацията е постъпила със закъснение в здравната инспекция.

От РЗИ – Пазарджик, пък съобщават, че заболелите от ОРЗ за миналата седмица са 94, а пневмониите -10. Отчетената заболеваемост е 132.8 на 10 000 души /под 85 персентил/, която е обичайна за сезона. Най-засегнатата възрастова група вече е 5 – 14 години.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn