Третокласниците от общините Панагюрище и Стрелча получиха комикса „Кан Кубрат. Заветът на българите“

За четвърта поредна година фондация “Въздигане”, която от години работи активно за съхраняването на българския дух и опресняване на историческата ни памет, проведе дарителска кампания, с която подари на училища в цялата страна книжки-комикс “Кан Кубрат. Заветът на българите”. От книжките получиха и третокласниците  от общините Панагюрище и Стрелча. Целта на кампанията е да образова и възпитава децата в любов към знанието, историята и България.

Книжката-комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“ е за един от най-известните завети в българската ни история – заветът, който кан Кубрат е предал на своите синове, че само обединени са по-силни. Тя има за цел да покаже добрия пример и даде един от най-важните житейски уроци на подрастващите. Децата на тази възраст са все още с чисто съзнание и с лекота възприемат посланието на Кубрат за единство и отговорност към ближния. Третокласниците са избрани за тази инициатива, тъй като тепърва започват да изучават българска история в часовете.

Над 60 000 третокласника в почти 2000 училища в цялата страна – в големи градове и малки селца, получиха книжката „Кан Кубрат. Заветът на българите“. От тази година съмишленик на проекта е Министерството на образованието и науката, което предоставя пълен списък с всички училища и третокласници и така улеснява цялостния процес за достигане до всички деца.
През тази година от Фондацията са изпратили много комикси до български училища по цял свят: Англия, Испания, САЩ, Мексико, Германия, Италия и други.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn