dav

Третокласници от СУ“Нешо Бончев“ активно работят по програма „Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките”

Работата на учениците от IIIв клас в СУ“Нешо Бончев“, с класен ръководител Пепа Дюлгярова в тазгодишното издание на програма „Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките” набира скорост. Съвместно с още 14 класа и подготвителни групи /общо 311 ученика от Бургас, Монтана, Сейдол, Русе, Провадия, Пелишат, Тополица, Средец, София и Смолян/ те се впуснаха в поредното учебно предизвикателство с организатори Джуниър Ачийвмънт България (JA България) и ПЕПКО България (PEPCO BULGARIA). Базирана на образователната програма „НИЕ“ на Джуниър Ачийвмънт и насочена към деца на възраст между 5 и 10 години. Проектът цели да въведе малките ученици в света на бизнеса и предприемачеството, като им осигури както практическо знания, така и реален мост с бизнеса. По време на обучението чрез метода „учене чрез правене“ се разглеждат понятия, свързани с личната икономика, като се използват кратки разкази, поредица от практически занимания и онлайн срещи с ментори.

За успешното провеждане на учебните занимания и дейности, малките предприемачи бяха подкрепени с материали по програма НИЕ от JA Bulgaria и технически обезпечени с лаптоп от PEPCO Bulgaria.

Изненадите обаче не свършват до тук. Третокласниците се включиха в конкурс за рисунка на тема “Моят идеален ПЕПКО магазин” и късметът се усмихна на 3 –ма от тях /Стоян, Миглена и Георги/, които спечелиха по един ваучер за подарък на стойност 50 лв. валиден за всички ПЕПКО магазини в страната.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn