Трима седмокласници от ОУ”Двайсти април” за дистанционното обучение

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците от седми и дванайсти клас да бъдат в училищата за провеждане на изпитите, решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

В матурите за 12-класниците и в изпитите по български език и литература и по математика за 7-класниците ще се включва и материал, изучаван по време на дистанционното обучение, съобщиха от просветното ведомство.

Попитахме трима седмокласници от ОУ”Двайсти април”  какво мислят за дистанционното обучение и липсва ли им редовната форма на обучение. Потърсихме и мнението им относно отпадналия вече вариант да се върнат в клас за седмица и то само за часовете по български език и математика.

Ето как отговориха Момчил Илиев от 7б клас, Николай Рапонджиев и Ефтим Футеков от 7а клас.

Онлайн обучението ще бъде ли достатъчно, за да се подготвите за предстоящите изпити?

Момчил Илиев:

„Според мен онлайн обучението няма да е достатъчно за подготовка. Когато сме си вкъщи, не ни е толкова интересно да учим, защото винаги има по-забавни неща за правене. Можем да си играем на телефона или на компютъра, или да се занимаваме с нещо, което ни е по-интересно в момента”.

Николай Рапонджиев:

„Не мисля, че онлайн обучението ще бъде напълно достатъчно. На практика то е същото като в нормалното училище и уроците протичат по същия начин. Според мен трябва да дадем още малко от себе си, като си пишем домашните и внимаваме в часовете – неща, които в реалното училище понякога отказвахме да правим. Всичко зависи от нас – ако искаме да се подготвим, ще се подготвим, без значение дали сме с нормални часове или онлайн”.

Ефтим Футеков:

„Смятам, че е индивидуално за всеки. Ако имаш желание, ще се справиш. Ако не – онлайн обучението няма да е достатъчно”.

 

Как предпочитате да завърши обучението ви в 7 клас – в дистанционен режим или отново да се премине към редовна форма на обучение?

Момчил Илиев:

„Аз лично предпочитам да завърша в редовна форма на обучение. Така учителите ни имат повече контрол над нас”.

Николай Рапонджиев:

„Според мен е по-добре отново да се премине към редовна форма на обучение, но вариантът с дистанционното обучение също не е зле, защото няма голяма разлика. С дистанционното обучение се уморяваме една идея по-малко. Добре е и това, че не носим тежките раници по цял ден. Освен това онлайн часовете започват малко по-късно и можем да се наспим”.

Ефтим Футеков:

„Както стана ясно, няма да се върнем в класната стая. Аз лично предпочитам да съм в училище и да продължа обучението си както преди”.

 

Какво мислите за варианта да се върнете в училище за седмица и то само за часовете по български език и математика?

Момчил Илиев:

„Мисля, че това е много добър вариант, за да можем да наваксаме материала, който изпуснахме, и да можем да си припомним предходния материал”.

Николай Рапонджиев:

„Според мен това е напълно безсмислено. Краят на учебната година почти дойде и ако ще се връщаме в училище, по-добре е да е за всички часове. Така ще е по-лесно и за нас, учениците, и за учителите”.

Ефтим Футеков:

„Ако е за една седмица, няма особен смисъл. Това само може да усложни ситуацията”.

 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще даде брифинг по повод приключването на учебната година и провеждането на изпитите. Брифингът ще се проведе утре, 5 май, от 08.30 часа в сградата на Министерския съвет.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn